Rezidencijalno naselje

Oaza je planirana kao multisadržajni kompleks spreman da pruži vrhunsku udobnost i kvalitet života svakom od svojih budućih 25.000 stanovnika. Imaće na raspolaganju pet različitih stambenih tipologija, i na taj način maksimalnu raznovrsnost u izboru svog budućeg doma.

  • jednoporodične vile: najekskluzivnije zone stanovanja isključivo smeštene uz obod jezera i golf terena, dvospratne kuće sa podrumima I opcionalnim bazenima, na placevima veličine od 500-750 m2.
  • dvoporodične vile: u severnom delu kompleksa, dvospratne kuće prosečne veličine oko 160 m2 , na placevima od oko 300 m2.
  • patio apartmani: višeporodično stanovanje niske gustine, sa četiri apartmana u zajedničkom klasteru. Odišu polu-urbanom atmosferom i nalaze se na zapadnoj strani jezera, kreirajući postepeni prelaz ka blokovima
  • park apartmani: raznovrsni apartmani i dupleksi smešteni po okviru linearnog parka, sa zajedničkim društvenim sadržajima u njemu i obrazovnim kompleksom na severnoj strani bulevara.
  • stambeni blokovi: višeporodično stanovanje, povećane gustine uz kružni bulevar, koje stvara svojevrsnu tampon-zonu u odnosu na okolne saobraćajnice, a u isto vreme omogućava prirodni rast budućeg centralnog stambenog kompleksa. Stanovi prosečne veličine od 80 m2.

Komercijalno-poslovni centar nalazi se na glavnom severo-zapadnom ulazu u kompleks uz obrenovački put. Šoping centar površine 30.000 m2 pozicioniran je na mestu ukrštanja kružnog i golf bulevara i kao takav predstavlja prepoznatljiv reper u vizuelnom I programskom smislu. a i važnosti.

Zona sportskih objekata smeštena u pažljivo odvojenom delu uz sam severni obod kompleksa. Sastoji se od osam teniskih, fudbalskih i košarkaških terena, te zatvorenih sadržaja poput bazena, sale za kuglanje, skvoš, teretane i sl.

Objekat hotela, bungalova, spa centra, kantri kluba I pratećih sadržaja na istaknutoj poziciji između golf terena i šume sa direktnim izlazom na obilaznicu. Takva karakteristična pozicija omogućava maksimalizaciju kvaliteta ponuđenih usluga i sadržaja. Takođe blizina aerodroma uzrokovala je odluku da se u isti inkorporira i kongresni centar, regionalnog karaktera i važnosti.